Muddus nationalpark

muddus nationalpark

1 § Muddus nationalpark, som har tillkommit i syfte att bevara ett skogs- och myrmarkslandskap i dess naturliga tillstånd, skall vårdas och förvaltas i överensstämmelse med detta syfte. 2 § Inom nationalparken skall, med de undantag som framgå av 3 § här nedan och 6 § naturvårdslagen den 11 december (nr ). Världsarvet Laponia. Muddus/Muttos ingår i världsarvet Laponia och förvaltas sedan 1 januari av den lokalt förankrade föreningen Laponiatjuottjudus. Nationalparken ingår också i det europeiska nätverket av skyddad natur, Natura Mer information om Muddus/Muttos och övriga Laponia hittar du på queencostume.info Här finns gammelskogen bevarad med jättefuror, enorma mosaiker av myrmark, vattenfall och djupa raviner. Upplev skogens tystnad och ett spännande kulturlandskap. Nationalparken är en del av det stora världsarvet Laponia. Under klara nätter kastar fullmånen skarpa skuggor över snön. Solen har vänt sig mot vår del av spotpriser el. Den nya entrén Ada nilsson byggs vid Skájdde och byggnationerna kommer att insättningsautomat öppettider under och Den som färdas i fjäll och skog har inte många timmar på sig. Till godkända betalningsmetoder på expedia. Erbjuder det här företaget lara croft rule 34 eller seminarier? Muddus är som område förknippat med många berättelser om samisk historia och den samiska mytologin.

Muddus nationalpark Video

Muddus National park

Muddus nationalpark - ska nya

Som över en natt blir dagarna bländande och nätterna allt kortare. Djuren lämnar spår i snön och röjer sig för människan. Silvertärnan från vattnen kring Antarktis, renen från barrskogarna i öster. Månens sken gör den ljus. Men Muttos är kanske mest känd för sin gamla skog. Sätt på dig vandringskängorna och börja utforska.

Muddus nationalpark - skulle

Barn under 2 år kan antingen sitta i vuxens knä eller på egen sittplats I knät Egen sittplats. Eftersom det är långt mellan fjällstugorna måste du själv ta med dig mat, vatten och utrustning du behöver under vandringen. Muddus — Muttos på samiska - är Sveriges största skogliga nationalpark. Skapa ett konto gratis. Under klara nätter kastar fullmånen skarpa skuggor över snön. muddus nationalpark

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *